22/02/2017

Në ADN-në tonë ka gjurmë të një popullsie të lashtë nomadësh-luftëtarë, Jamnajat, që erdhën me kuaj nga stepat e Lindjes, dhe që patën si pre të lehtë gratë e Europës Në gjenomin e evropianëve modernë ka gjurmë të rëndësishme të migrimit masiv të një popullsie, e cila erdhi kontinentin tonë

NASA ka bërë të ditur se janë zbuluar 7 planetë të ngjashëm me Tokën (pothuaj binjakë) që vërtiten të gjithë përreth të njëjtit yll. Zbulimi është shumë i rëndësishëm sepse dreton kërkimin për ujë dhe jetë drejt xhuxhëve të kuq, yje të vegjël relativisht të ftohtë dhe shumë të përhapur

Shkrimtari i mërguar vrau veten nga dëshpërimi prej nazizmit. Por përpara se të ikte, ai thoshte se Brazili ishte bërë ajo që ai kish ëndërruar të bëhej Europa, shkruan Benxhamin Ram 75 vjet më parë, në shkurt 1942, shkrimtari më i pëlqyer në Europë kreu vetëvrasje në një shtëpi në

Makijazhi të bën të bukur vetëm së jashtmi, por nuk të ndihmon nëse je e shëmtuar së brendshmi. Gjithmonë nëse nuke  ha makijazhin. AUDREY HEPBURN Mendoj se kam zbuluar sekretin e jetës – thjeshtë duhet të mbahesh fort, deri sa të mësohesh. CHARLES M. SCHULZ, krijues i PEANUTS Thonë se

Sa krijues jeni Njerëzit krijues janë më të prirur të ëndërrojnë për vende të pazakontë (jo shtëpi apo punë) si dhe për pengesa në botën natyrore, si për shembull një kënetë apo një shkëmb që nuk e kalojnë dot. 2. Pikëpamjet tuaja politike Njerëzit që e përshkruajnë veten si konservatorë

Eshtë një pyetje e vështirë për t’i dhënë përgjigje. Shumë njerëz kanë sugjeruar se, cilido qytetërim me inteligjencë të lartë me teknologji, do të ndërtojë kompjutera që janë më të shpejtë e të fuqishëm, duke krijuar kështu simulime gjithnjë e më të sofistikuar, si dhe duke përmirësuar aftësinë për ta