21/02/2017

Vendi: një treg i zhurmshëm në qytetin e vogël toskan të Verrocchios. Viti: 1473. Nxënësi i një piktori, me flokë të verdhë dhe një pallto të shkurtër, rrëshket mes turmës së njerëzve. Ai i ngul vështrimin kafazëve të vegjël e të ngushtë, të mbushur me mace, qenë dhe zogj. “Sa

Kërkime dhe studime shkencore thonë që disa sjellje të thjeshta munden të na ndihmojnë të jemi më shumë optimistë. Mbi të gjitha, bën mirë për shëndetin SA MË SHUMË BËN, AQ MË SHUMË JE OPTIMIST. Psikologu Rich Ualker, pasi ka analizuar 30.000 kujtime ngjarjesh dhe më shumë se 500 ditare

Rrëfimi i mrekullueshëm i një shkrimtareje, për një takim rastësor me shkrimtarin Adam Gopnik, me të cilin i bashkon dashuria për kryeqytetin francez. Ky artikull është botuar fillimisht tek “Rrëfime për të shkuar”, një publikim online i “Rrëfime Udhëtarësh. Mara Gorman është autore e “Udhërrëfyes për Udhëtime Familjare” Mara Gorman

Antonio Pigafetta, një lundërtar fjorentinas në udhëtimin e parë përreth botës, shkruante, në lidhje me momentin e kalimit të tokave tona të Amerikës jugore, një rrëfim i saktë që megjithatë i ngjan një aventure në botën e fantazisë. Ai shkruan se kish parë derra me kërthizat në ijë, zogj pa

Aston Martin DB10 e bërë me porosi për filmin më të fundit me protagonist Daniel Craig, si agjenti i fshehtë më i famshëm i botës, është gjithça që presim prej kësaj marke. Eshtë tejet e shpejtë, seksi, dhe e paarritshme nga ata që nuk kanë një 0 të dyfishtë në

  Lulla ma radiomarrëse Kjo llullë burrash nga vitet vitet 1960 fsheh një radiomarrëse. Tingulli udhëton nga llulla përmes kockës së nofullës, drejt e tek kanali i veshit. Një kamera brenda një pakete me cigare Një film në miniaturë 33mm Tessina mund të futet brenda kësaj pakete cigaresh “Parliament”. Cia