19/02/2017

Shumica e shpikjeve ndryshojnë rrënjësisht shoqërinë ku ekzistojnë. Duke qenë se njerëzit në majë të strukturës shoqërore kanë më shumë për të fituar, nëse forcojnë status quo-në, ata përgjithësisht përpiqen të eleminojnë teknologjitë revolucionare, që janë të favorshme për botën, por të rrezikshme për ekzistencën e tyre. Dhe inxhinieri Nikola

Ky studiues asket, ndoshta beqar, që ka jetuar në Indinë klasike (rreth shekullit 5 p.e.s.) nuk të duket fare si kandidati për të shkruajtur librin më të famshëm të historisë për dashurinë erotike. Shumë pak gjëra dihen për jetën e Vatsyayanas, por në librin e tij të famshëm – në

Ndërkohë që njerëzit përgjithësisht mendojnë se janë në kontakt me realitetin, e vërteta është se shumë prej nesh e mbrojmë veten nga disa fakte të pakëndshëm për të qenë më të lumtur dhe më produktivë. Këto janë disa të vërteta të parehatshme që njerëzit nuk pëlqejnë t’i pranojnë. 1. Pamja

Seria: “Mësime për jetën nga filozofët e mëdhenj” Edhe sot, Epikuri mbetet një udhërrëfyes i nevojshëm në shoqëritë e përparuara kapitaliste të konsumit, për shkak se reklamat – mbi të cilat bazohet sistemi – funksionojnë duke ngatërruar njerëzit për atë që mendojnë se u duhet që të jenë të lumtur.

Nga Amanda MacMillan Nëse ju është ofruar një rritje e merituar në detyrë në vendin e punës, apo një shuk parash të paparashikuara, a do t’i merrnit? Me siguri keni dëgjuar se paratë nuk mund të blejnë lumturinë, por ato me siguri mund t’ju ofrojnë një jetë të këndshme… Apo

Nuk duhet t’u jepni hapësirë mendore personave që në fund të fundit nuk ju kuptojnë, nuk ju respektojnë dhe nuk janë me ju realisht Largojini për të mirën tuaj frikërat, dyshimet, xhelozitë, rivalitetin, inatet etj. Bëhuni tolerantë dhe të aftë për t’i kuptuar të tjerët Ankimi i shumtë, mëshimi i