17/02/2017

Napoleoni la në Paris “Marshallin e Hekurt” 6 qershor 1815: Të gjithë komandantët kanë nevojë për një shef shtabi të mirë, për të garantuar që, qëllimet e tyre do të përkthehen në urdhëra të qartë. Fatkeqësisht për Napoleonin, shefi i shtabit i besuar i tij, Marshalli Berthier, nuk ishte më

Nëntor 1961 Kategoria: Armagedoni bërthamor. Sfondi: Në vitet 1950, SHBA ndërtoi një seri me sisteme radarësh të sinjalizimit të hershëm, që ishin projektuar për të pikasur sulmet bërthamore të Rusisë. Këta sisteme radarësh ishin direkt të lidhur me Komandën Ajrore Strategjike dhe NORAD, pej ku SHBA mund të koordinonte një

Disa ditë më parë revista “Decanter” raportoi mbi një ngjarje interesante që ka në qendër një vepër arti, e cila na lidh me pijen tonë të preferuar. Javën e shkuar, agjentë të FBI-së rikthyen pikturën që paraqet “një djalosh si Bacchus (Bakus)”, pasardhësve të Dr. Max Stern, një hebre galerist

Realiteti i botës moderne është se pajisjet elektronike po e pengojnë gjithnjë e më shumë aftësinë tonë për të komunikuar me njerëzit më të afërt për ne. Teknologjia duket se po na merr më shumë se sa po na jep. Ky problem ka magjepsin fotografin njujorkez, Erik Pikersgill. E gjitha

Në një artikull intrigues të pak kohëve më parë, The Guardian argumenton përse nuk ia vlen që të lexohen lajmet. Në fakt, jepen një sërë arsyesh përse është ide e keqe. Lajmet janë të dëmshëm për shëndetin Shumica prej nesh ende nuk e kuptojnë, se lajmet janë për mendjen, ajo

Greg McKeown* Një renditje e disa miteve për suksesin, por që në fakt na pengojnë të bëhemi SHUME të suksesshëm. Miti 1: Njerëzit e suksesshëm thonë: “Nëse mund të përshtatem, duhet të përshtatem”. E vërteta: Njerëzit SHUME të suksesshëm janë selektivë deri në absurd. Warren Buffet ka thënë një herë: