11/02/2017

Frikë për imigrantët e parregullt në të paktën gjashtë shtete amerikane. Gjatë javës së fundit – sipas mediave – janë kryer me mijëra arrestime në atë që po shndërrohet në një valë të vërtetë ndalimesh të urdhëruar nga autoritetet që merren me imigrimin dhe sigurinë e kufijve. Eshtë ky rezultati

“Ata që të bëjnë lojëra” dhe flasin për një “eurozonë me dy shpejtësi, të ndarjeve dhe përçarjeve, duhet të dinë se janë duke luajtur me zjarrin. Dhe unë jam i sigurt se qeveritë e tyre nuk do të lejojnë zjarrvënësit të luajnë në një depo të mbushur me municione”. Eshtë

Mbrojtësit e tregtisë së lirë kanë qenë tmerrësisht të pakujdesshëm kur është fjala për të argumentuar pro, dhe hartuar programe politike të nevojshme për të mbështetur operacionet efikase të sistemit. Ata kanë harruar dhimbjen e punëtorëve të makinave, të minatorëve të qymyrit dhe çelikut. Dhe, në demokraci, është pagurar një

Gjermanët janë grupi etnik më i rëndësishëm në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Midis gjermano – amerikanëve dhe atdheut të tyre përtejoqeanit është zhvilluar një histori intime, e pasur me kontraste të forta. Sot Gjermania e bashkuar tenton të ecë me këmbët e veta, duke shkaktuar reagimet amerikane Kur në

“Për herë të parë, hetuesit amerikanë kanë “gjetur konfirmime” në disa prej bisedave të përshkruara në dosjen e hartuar nga një ish agjent i Mi6 për Donald Trumpin. E ka pohuar CNN, duke cituar konfirmime të marra nga funksionarë të ndryshëm të shërbimit të fshehtë dhe Departamentit të Drejtësisë së

Në malet e Siçuanit, një kamp i ndërtuar me tenda, ishte shndërruar përgjatë viteve në akademinë më të madhe budiste në botë Nga Nicolas Ancellin Qielli mbi ne, s’mund të ishte më i frikshëm: përbëhet nga qindra njolla të zeza, shqiponja që fluturojnë përqark dhe pastaj zbresin poshtë me kthetrat