11/02/2017

Treqind e gjashtëdhjetë kg kokainë, me një vlerë 50 milion paund – rreth 59 milionë euro në kursin e këmbimit aktual – janë gjetur në dy plazhe në Britaninë e Madhe, në Norfolk, në bregun lindor të vendit, Mail Online. Zbulimi është bërë nga Valerie McGee, një grua në të

Vetëm thirrja për grevë të përgjithshme kundër Donald Trump tregon, se sa e madhe është rezistenca në SHBA Pyetja, se kur është zhvilluar greva e fundit e përgjithshme që e ka paralizuar SHBA-në, merr shumë shpejt përgjigje. Asnjëherë nuk ka pasur një të tillë. “Greva të përgjithshme nuk ekzistojnë në

Praga, kryeqyteti i mrekullueshëm i Republikës Çeke. I 14-i për nga madhësia në Bashkimin Europian, Praga është edhe qendra historike e Bohemisë. Bashkë me zonën e gjerë urbane llogaritet të ketë afro 2 milionë banorë. Praga ka qenë qendra politike, kulturore dhe ekonomike e Europës qendrore, teksa ka patur shumë

Duket sikur shkencëtarët kanë studiuar tashmë çdo gjë në planetin tonë, por nuk është kështu. Macet gërrhasin kur ndjehen të lumtura, por askush nuk e di se si. Kur ato gërrhasin, ju nuk dëgjoni as rrahjen e zemrës së tyre! Shkencëtarët thonë se macet bëjnë tingullin vibrues me kordat e

Unë kam një grua, tre fëmijë, tre qenë, shtatë mace. Unë nuk jam Franz Kafka, që ulet i vetmuar dhe vuan. Kështu shkruante Stanley Kubricku në vitin 1972. Dhe në të vërtetë, Kafka dhe Kubricku mund të mos duken se kanë shumë të përbashkëta. Kafka është çek, Kubricku amerikan. Por,

Asnjëri prej nesh nuk duhet të zhytet në panik – jeta reale është ende aty, pavarësisht rolit shumë të madh që Interneti po luan në jetën tonë moderne. Pajisjet elektronike dhe teknologjia luajnë një pjesë në jetën tonë, por ajo është vetëm aq… një pjesë. Megjithatë, është tejet argëtuese të