10/02/2017

Ministri gjerman i Financave, Vlofgang Schaeuble, është përfshirë në debatin në lidhje me vlerën e monedhës së përbashkët evropiane, duke e akuzuar Bankën Qendrore Evropiane (BQE) për, siç tha ai, vlerën e ulët të euros, ngase ajo nuk i përshtatet Gjermanisë. Në kundërshtim me pretendimet e presidentit amerikan Donald Trump,

“Mirësia e vazhdueshme mund të arrijë shumë. Ashtu si dielli e shkrin akullin, mirësia bën që keqkuptimi, mosbesimi dhe armiqësia të avullojnë”. Albert Shvajcer 2. “Ka prova të pakundërshtueshme se sa më i lartë niveli i vetëvlerësimit, aq më shumë gjasa ka që njeriu të trajtojë të tjerët me respekt,

Ka përfunduar pa ndonjë marrëveshje mbledhja e jashtëzakonshme mbi Greqinë në Bruksel, e thirrur nga kryetari i Eurogrupit Jeroen Dijsselbloem. “Ne kemi bërë progres të konsiderueshëm sot dhe jemi afër një baze të përbashkët, që misioni të kthehet në javën e ardhshme në Athinë”, tha Dijsselbloem, “do të kemi një

Mbrojtja e ndërsjellë midis SHBA dhe Japonisë do të bëhet gjithnjë e më e fortë dhe dhe do të jetë e pakalueshme. E ka deklaruar Donald Trump në konferencën e përbashkët për shtyp me kryeministrin japonez Shinzo Abe në Shtëpinë e Bardhë, duke falënderuar Tokio për pritjen e trupave amerikane.

Trump, Europa me dy shpejtësi, dhe Greqia; ndërsa populizmi përflak sheshet. ka qëlluar në një moment veçanërisht të vështirë takimi midis Presidentit të BQE, Mario Draghi dhe kancelares gjermane Angela Merkel. I mbuluar nga një sekret të padepërtueshëm, si gjithmonë, takimi i dedikuar gjendjes së eurozonës duket se shënon një

Historia e grabitjes më të madhe bankare në historinë e SHBA, realizuar në vitin 1972 në United California Bank të Laguna Niguel në Kaliforni, për një ngarkesë prej 30 milionë dollarësh (172 milionë me kursin e sotëm) është tema e filmit “Finding Steve McQueen”, me regjisor Mark Steven Johnson. Mes