02/02/2017

Nëse nuk është e vështirë, nuk ia vlen ta bësh. “Përjetë të lumtur” nuk ekziston. Të jesh i ndershëm mund të dëbosh shumë njerëz, por do të mbash pranë ata që janë të vërtetë dhe që vlejnë. Në vend që t’u kërkoni të tjerëve t’ju kuptojnë, duhet të kaloni më

Zgjohuni cdo mëngjes dhe thoni: “Kjo do të jetë dita më e mirë e jetës sime”, dhe ashtu do të jetë. Momenti që kuptoni se jeni përgjegjës për cdo aspekt të jetës suaj, është kur jeni tërësisht të lirë. Nuk është e thënë të jesh në një marrëdhënie për të

Shkencëtarët vlerësuan të dhënat nga 20.000 meshkuj të shëndetshëm suedezë, të moshës mes 45 dhe 79, gjatë një periudhe 12 vjeçare dhe kanë gjetur se vetëm një në njëqind ka ndjekur katër sjelljet kryesore të rekomanduara të një diete të shëndetshme, stërvitje të rregullt, alkool jo me tepri dhe mospirje

Kur nisi sulmi, një grup të rinjsh idealistë të udhëhequr nga Vasilij Grossman u nisën nga Moska për në front. Donin të rregjistroni jetën, sakrificat dhe rezistencën e sovjetikëve përballë pushtuesve nazistë. Dëgjuan të gjithë, gjeneralë, infermiere, komisarë partie. Disa dekada pas betejës që ndryshoi fatet e Luftës së Dytë

Në këto ditë plot ngjarje, të shumtë janë ata që shqetësohen mbi efektin që Donald Trumpi do të ketë mbi vendin e tij, shkruan Martin Caparros për El Pais (Spanjë). Krejt papritur, Trumpi ka shtyrë politikanë, gazetarë, shkrimtarë e aktorë që të shprehin nostalgjinë e tyre për atë “shembull për

Gjermanët dhe austriakët nuk bëjnë lehtë krahasime me Hitlerin, shkruan Gerfrid Shperl për të përditshmen “Der Standard”. Por, ne kemi vërejtur se të huajt gjejnë paralele midis presidentit Tramp dhe Hitlerit të fillimviteve 1930, para se lideri nazist të vinte në lëvizje makinerinë e vrasjeve masive. Për shembull, historiani amerikan Timoti