01/02/2017

Udhëheqësit e rinj të Rumanisë kanë gjetur një mënyrë për të zgjidhur problemin e mbipopullimit të burgjeve, shkruante Horia Blidaru në “Adevarul”. Të ndërtojnë më shumë burgje? Jo. Thjeshtë do të falin të gjithë politikanët e korruptuar! Qeveria e udhëhequr nga socialdemokratët, që mori detyrën në dhjetor, ka shpallur qëllimin

Trump është duke u përpjekur të qeverisë duke u bazuar mbi impulsivitetin, tekat, hakmarrjet personale, llogaritë private, dekretet- si të ishte zgjedhur diktator. Kjo nuk po funksionon dhe situata po i rrëshqet nga duart. Vetëm pas një jave! Shkarkimi nga detyra po fiton terren, sepse është e vetmja mënyrë për

Nëse entuziasmi është udhërrëfyes për suksesin elektoral, shkruante Olivier Pirot në “La Nouvelle République”, Emmanuel Macron mund të jetë presidenti i ardhshëm i Francës. Vitin që kaloi, kur ministri shumë popullor i ekonomisë i presidentit Hollande bëri lëvizjen e parë drejt pushtetit duke krijuar një lëvizje të re centriste, “En

Në një rast Buda ka thënë se: “As armiku juaj më i keq, nuk mund t’iu bëjë më shumë dëme se sa vetë mendimet tuaja “, dhe kjo frazë është shumë e dobishme kur kemi të bëjmë me supozimet. Çdo ditë ne bëjmë qindra supozime, edhe pse nuk e kuptojmë këtë.

Trumpi mund të bashkohet me Putinin për të vendosur fatin e Ukrainës. Dhe pikërisht këtë gjë rekomandon Henry Kissingeri. Pjesërisht për shkak se ai e sheh Kinën si rrezik më të madh ndaj interesave të SHBA (dhe pjesërisht sepse ai është i përfshirë me shumë kompani energjetike amerikane që po

Mos u mburrni kot, ne nuk jemi as humanët e parë që kanë ecur mbi tokë. Ndonëse numri i saktë debatohet ende, disa shkencëtarë besojnë se kanë ekzistuar të paktën gjashtë specie njerëzore. Familja jonë është më e madhe se sa mendonim. Jemi shumë të vjetër Homo sapiensët kanë qenë