Home»Magazine»A ishte arti modern një armë e CIA-s?

A ishte arti modern një armë e CIA-s?

 

Ekspresionistët Abstraktë dolën nga errësira në fund të viteve 1940, për ta bërë Nju Jorkun qendrën e botës së artit – por disa thonë se ata u bënë shërbëtorë të spiunëve amerikanë gjatë Luftës së Ftohtë

Menjëherë pas Luftës së Dytë Botërore, diçka emocionuese ndodhi në botën e artit në Nju Jork. Një energji e çuditshme, por e papërmbajtshme filloi të përshkojë të gjithë qytetin, teksa artistët që për vite me rradhë ishin përballur me varfërinë dhe shpërfilljen, gjetën befas vetëbesimin dhe suksesin. Së bashku, ata formuan një lëvizje që u bë e njohur asokohe si Ekspresionizmi Abstrakt. Ai është aktualisht subjekt i një ekspozite të madhe, që përmbledh …

Lexojeni të plotë artikullin e BBC më poshtë:

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *