30/01/2017

Nga Xhon Broiç Dhjetë ditë pas inaugurimit të Presidentit Donald Trump, Libri “1984” i Xhorxh Oruellit vazhdon të jetë në listën e më të shiturve në Amazon. Zemrat e mijëra mësuesve të anglishtes duhet të jenë ngrohur, teksa njerëzit rendin që të blejnë një roman të botuar në vitin 1949,

Ndonjëherë, edhe një detaj shumë i vockël mund të ndryshojë tërësisht këndvështrimin tuaj për historinë. Më poshtë janë 20 fakte mbresëlënëse që do ju bëjnë të zhyteni në kapitujt e paeksploruar të historisë, dhe ta shihni botën nga një tjetër pikëvështrim. Piktura të Adolf Hitlerit. A nuk janë të bukura?

Çfarë do të thotë të jesh i fortë mendërisht? Nuk keni pse jeni një mësues i iluminuar që mediton në Himalaje 24 oë në ditë për të arritur versionin tënd të forcës mendore. Me pakëz praktikë mund të lulëzosh edhe atëherë kur jeta bëhet sfiduese. Ka shumë mënyra për të

Nga Klaus Gaiger Janë dy fjalë të shkurtëra, por kanë një histori të gjatë: ne dhe ata. Presidenti i ri i SHBA, Donald Trump, është një mjeshtër në përdorimin e tyre. Ne do të thotë populli – përfshirë edhe tribunin e popullit, që është në krye. Ata i referohet “establishment”-it.