28/01/2017

Nga Ana Palasio Uashington DC – Historiani i ndjerë britanik, Erik Hobsbaum, e etiketoi në mënyrë të shkëlqyer periudhën midis vrasjes së Arkidukës Franc Ferdinand në vitin 1914, dhe rënies së Bashkimit Sovjetik në vitin 1991si “shekulli i shkurtër XX”. Për Hobsbaumin, fundi i Luftës së Ftohtë shënoi një epokë

Shkrimtari i njohur norvegjez, Jo Nesbø ka shkruajtur Okkupert, një seri televizive e shitur në të gjithë botën, ku imagjinohet që Rusia pushton Norvegjinë dhe vendet e Europës veriore jepen përpara shantazhit energjetik rus si dhe presioneve të gjithfarëlloji, me “pesë kolonat” e brendshme filoruse. Eshtë ky skenari shqetësues që

Të jesh 25-vjeç është diçka e vështirë. M’u desh një kohë më e gjatë se shumica e atyre tek të njëzetat, por pasi mbusha çerek shekulli, edhe unë e kuptova se nuk jam asfare pranë asaj ku dua të jem në jetë. Çdo gjë duket e gjerë, por të zgjedhësh

Projekti europian do të vritet nga kombinimi i dy forcave më të fuqishme në botë: rebelimi popullor dhe demokratik, dhe tregjet financiare. Euro dhe projekti europian po ecin kundër kësaj rryme. Liberalët paranojakë thonë që është i rrezikshëm. Po, por për shkak se është shumë inteligjent Filozofi anglez John Gray, kundër