26/01/2017

Nëse një mik ju thotë se i kanë vjedhur portofolin nga xhepi i pasëm dhe ishte në një qytet të huaj, cfarë do të mendonit? Mund të ndieni keqardhje për të dhe t’i ofroni ngushëllim, por edhe mund të mendoni: “Ai nuk duhet ta kish mbajtur portofolin në xhepin e

Një grup personash arrin më mirë se një individ i vetëm, në detyrën e reagimit ndaj një dyshimi, apo zgjidhjen e një problemi. Ose të paktën kështu thuhet. Eshtë e ashtuquajtura urtësia (apo inteligjenca) e turmës, një ide me të cilën është abuzuar aq shumë, saqë është bërë tashmë klishe.

Forca më e madhe e natyrës njihet thjeshtë si “forca e fortë” dhe ajo është praktikisht ajo forcë që mban bashkë të gjithë ekzistencën. Për ta zbuluar se cfarë është, ju duhet të keni një kuptim bazë të atyre që fizikanët i quajnë thërrmijat elementare. E nisim me një atom

Njerëzit janë qenie sociale. Duke qenë të tillë, ne priremi të krahasohemi me të tjerët, sidomos në lidhje me statusin në jetë si dhe pasurinë apo suksesin. Zakonisht, kur shohim që jemi mbrapa, humbasim motivimin dhe vetëbesimin. Këtë nuk duhet ta lejoni të ndodhë. Ja disa gjëra që ju bëjnë

Gjithësecili ka justifikimet e tij, por në botën e ashtuquajtur të globalizuar, ata mure të kujtojnë imazhin e një njeriu që, duke mbajtur telefonin mbërthyer mes supit dhe veshit, ulet për të lidhur një objekt primitiv, siç janë lidhëset e këpucëve Ashtu si çdo mur që ndan shtete dhe popuj,

Në një moment apo tjetër, komunikimi dhe marrja vesh me njerëzit mund të jetë i vështirë për të gjithë. Pavarësisht nëse lidhet me punën apo kënaqësitë, është e rëndësishme të mësoni këto truke psikologjike, për t’i bërë këto gjëra të funksionojnë shumë më mirë. Ato s’duhen ngatërruar me mënyrat dinake