24/01/2017

  Edhe njëherë vera ftoi një mik të Nunc Est Bibendum të ndante me ne ndijime, përshtypje, kujtime. Një romancier, përkthyes, aktor dhe diplomat, kësaj here. Anglez nga lindja, ai mbart një pasion për kulturën e shqiptarëve, librat e filmat e vjetër, merret me kanotazh e përkthim poezish (vlejnë të

1. Zgjidhni mes luleshtrydheve, mjedrave dhe boronicave për të marrë vitaminë C dhe antioksidantë. Një studim i kohëve të fundit tregonte se Vitamina C ndihmon për kontrollin e niveleve të kortizolit në trupin tonë. Kortizoli është një hormon i rëndësishëm i stresit. Mund të ndihmojë në aktivizimin e reagimeve tuaja

Ndonjëherë një situatë na duket e tmerrshme, por me kalimin e kohës, do të marrë fund. Të gjithë kalojnë kohë të vështira në jetë; ndoshta marrëdhënia juaj ka përfunduar, ndoshta keni humbur një njeri të dashur, apo ndoshta jeni të palumtur me karrierën dhe të pasigurtë për atë që doni

Më poshtë, disa prej thënieve më mbresëlënëse të themeluesit të Apple, Steve Jobs: “Ndonjëherë jeta të godet në kokë me tullë. Mos e humb besimin!” Ki kurajë të ndjekësh zemrën dhe intuitën tënde. Ato e dinë se cfarë dëshiron të bëhesh me të vërtetë. Inovacioni është ai që bën dallimin

Koha kalon shumë më shpejt nga sa e mendon. Seksi dhe bukuria ikin, por intimiteti dhe miqësia rriten. Asnjë hobi, interes, libër apo punë nuk do të jetë aq e rëndësishme për ju, sa njerëzit me të cilët do të plakesh. Cdo farë që ke mbjellë në të kaluarën, e

Jeta është shumëçka. Ajo është e bukur dhe e mrekullueshme. Por vetëm diçka nuk është:e lehtë. Ka raste kur kjo është shumë më e dukshme se të tjerat. Ne vetë, jo gjithmonë e bëjmë më të lehtë; fiksohemi pas koncepteve dhe zakoneve që janë të pasakta, qesharake, apo edhe të