23/01/2017

Për këdo që është ankuar ndonjëherë se loja e shahut është e mërzitshme, të paktën mund të jetë i sigurtë se: Çdo lojë shahu do të jetë ndryshe. Eshtë vlerësuar se ka më shumë variante të një loje shahu, se sa ka atome në universin e njohur. Në fakt, numri

Dollia për ditën e inaugurimit të presidentit Donald Trump në Washington DC u ngrit me verë kaliforniane; cilësia e verërave kaliforniane, një “kompensuese” e shifrave që tregojnë se “Shteti i artë” ka votuar fuqishëm për Hillary Clintonin në zgjedhjet presidenciale të nëntorit. Ka patur tre verëra listuara në menunë për

Ka njerëz në këtë botë që zgjohen çdo ditë në mëngjes dhe nuk e dinë pse. Ata që ngrenë një pyetje të tillë dhe e vënë në veprim, jetojnë jetë të lumtura, të shëndetshme dhe produktive. Kushtoni vëmendje! 1. Jini të paarsyeshëm! Vetëm për shkak se diçka nuk është bërë

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 22 Janar 2017 Gazeta « L’Action française » me qendër në Paris, të shtunën e 6 marsit 1920, në faqen n° 3, ka botuar letrën e dërguar nga Federata Panshqiptare e Amerikës « Vatra ». Shkrimi mban titullin : “Po Kombësia Shqiptare?” Drejtuesit e gazetës ishin në dijeni për situatën

Nuk duhet shumë kohë për të gjetur artikuj dhe histori që flasin për zakonet e mira, apo mantrat motivuese të njerëzve që kanë arritur suksese në fushën e zgjedhur prej tyre. Por, sado interesante dhe frymëzuese që mund të jenë këto artikuj, ato rrëfejnë vetëm gjysmën e historisë. Shumë njerëz

“Kështu bashkëqytetarët e mi, pyesni jo se çfarë vendi juaj mund të bëjë për ju; pyesni se çfarë mund të bëni ju për vendin tuaj. Bashkëqytetarët e mi të botës: Mos pyesnoi se çfarë Amerika do të bëjë për ju, por se çfarë mund të bëjmë bashkë për lirinë e