23/01/2017

Vdekja e shkrimtarit amerikan Edgar Allan Poe (1809-1849) është një mister. Në shtator të vitit 1849, shkrimtari 40-vjecar i kërkoi një gruaje që të martohej me të: ndihej mirë dhe e kish kokën të mbushur me projekte. Në 3 tetor u gjet në një rrugë në Baltimore: kishte ethe dhe

Ndoshta po, por nuk ka siguri në lidhje me këtë. Me emrin e Homerit tregohet sot autori i poemave epike më të famshme të të gjitha kohëve: Iliada, që rrëfen ngjarjet e Luftës së Trojës, luftuar mes akejve dhe trojanëve, dhe Odisea, që rrëfen udhëtimin plot aventura të heroit grek,

E ruajtur pranë Muzeut të Azisë në Berlin, vula në formë cilindri që quhet VA243 përmban provën, se Sumerët kishin dije astronomike të pabesueshme për kohën. Vula, që i përket vitit 2500 para Krishtit, përmban, në mesin e dy figurave njerëzore, një yll të rrethuar nga njëmbëdhjetë rrathë të vegjël

Nga gënjeshtra në gënjshtër, ndërgjegja detyrohet që të heshtë, si e demonstron një eksperiment i University College në Londër, Britaninë e Madhe, që ka vërejtur fenomenin në trurin e vullnetarëve përmes rezonancës manjetike: kur thoshin një gënjeshtër dobiprurëse për ta, amigdala, zona e trurit që është përgjegjëse për emocionet, ishte

Një grup kërkimor i Universitetit të Cambridge, nga Japonia si dhe nga Shtetet e Bashkuara ia ka dalë që të largojë frikën nga truri i disa vullnetarëve, duke u ngulitur një kujtim pozitiv. Ky “programim i trurit”, realizuar përmes teknikave të vizualizimit dhe inteligjencës artificiale, mund të hapë rrugën për

Një mision rus ka gjetur së fundmi një bazë të fshehtë naziste në Tokën e Francesco Giuseppes, arkipelag shumë i largët në zemër të Oqeanit Arktik. Zbulimi, i bërë publik kohët e fundit, ndodhi në gusht të vitit 2016, për shkak të ngrohjes globale që ka shkrirë akujt. Baza ishte