19/01/2017

Psikologët dikur mendonin se muskujt kontrollonin vetë nivelet e tyre të përpjekjeve, duke u ndalur kështu, atëherë kur ishin të lodhur. Sot ne dimë që truri luan një rol shumë më të madh, dhe se sinjalet e lodhjes nga muskujt vendosen në kontekstin e motivimit, besimit dhe pritshmërive. Kur jemi

Shumë njerëz mendojnë se mënyra më e mirë për t’u bërë të suksesshëm, është të përftohen shumë shprehi dhe aftësi të reja. Ndërsa kjo mund t’iu ndihmojë, ndonjëherë gjëja më e mirë që mund të bëni, është të hiqni dorë nga gjërat që iu shpërqëndrojnë nga qëllimet tuaja. Në vend

Californium 252: 27 milionë dollarë/gram. Izotopi ka përdorim industrial duke përfshirë matjen e lagështisë gjatë shpimeve për naftë brut. Painiti: 300 000 dollarë për gram. Ky mineral tejet i rrallë përpunohet kryesisht për gurë të cmuar për bizhuteri. Diamanti: 67 000 dollarë për gram. Materiali natyror më i fortë në

Më shumë se çdo diktator tjetër i shekullit të 20, Adolf Hitleri gëzonte admirimin e turmës dhe ishte i fokusuar në lidhjen e tij me ata që ai udhëhiqte. Për një kohë të gjatë, afrimi dhe marrëdhëniet personale me të u bë veçanërisht e vështirë, por pavarësisht nga kjo, të

Të paktën 30 zjarrfikës kanë gjetur vdekjen dhe shumë të tjerë janë plagosur, pas shembjes së Pallatit Plasco në Teheran, një prej gratacielave më të vjetra në kryeqytetin iranian. Lajmin e bën të ditur faqja Press Tv, që citon agjencitë shtetërore të vendit. Grataciale me 17 kate u shemb pas

Kanë ngecur prej disa orësh në brendësi të Hotel Rigopiano – për shkak të një orteku, rreth 30 persona që po kalonin disa ditë pushime në Abruzzo. Një i vdekur është i sigurtë tashmë, por me siguri numri i viktimave është i destinuar të rritet. Si raporton La Repubblica, kanë