18/01/2017

Mos e merrni veten tuaj shumë seriozisht. Askush tjetër nuk e bën. Ajo që të tjerët mendojnë për ju, nuk është puna juaj. Mos harxhoni kohë për gjëra që nuk mundeni t’i kontrolloni. Kurrë mos harxhoni kohë duke urryer dikë. Në fund do të jeni vetëm ju që do të

Frika, kontrollit i informacionit dhe çrregullimet e personalitetit, të gjitha luajnë një rol të rëndësishëm në mbajtjen e një populli nën zgjedhë, thonë ekspertët Diktatorë si Kim Jong-Il, i kontrollonin njerëzit përmes frikës dhe privimit. Kontrolli mbi informacionit është gjithashtu i rëndësishëm, në mbajtjen e një populli të shtypur. Imazhet

Jeta trazuar e njërit prej shkrimtarëve më të mirë francezë të të gjitha kohërave… Gi dë Mopasan lindi në Normandi në 5 gusht të vitit 1850, shtatë ditë para vdekjes së Honor Dë Balzak. Grimca fisnike e mbiemri Mopasan, e humbur gjatë viteve të Revolucionit, u rekuperua nga e ëma

Fjalimi i presidentit të Kinës në Forumin Ekonomik të Davosit është prova se bota është kthyer përmbys Amerika e Trumpit duket më shumë si sehirxhiu i papërgjegjshëm, dhe Kina ngjan më shumë me garantuesin dhe ledhin mbrojtës të stabilitetit ekonomik, përmes një vizioni të rritjes së bashkëpunimit ekonomik dhe përkushtimit për

Rendi botëror që ne njohim po ndryshon, dhe Davos Man, të paktën për momentin, po sprapset. Udhëheqja e mendimit botëror nuk di se çfarë të mendojë. Dhe ky po që mund të jetë një problem Nga Alan Friedman Një vit më parë, në samitin e përvitshëm ekonomik të Davosit, elita

Ndonjëherë duhet të bësh atë që është më e mira për ty dhe jetën tënde, jo atë që është më e mira për gjithë të tjerët. Kurrë mos u ndiej fajtor që largon njerëz toksikë nga jeta jote. Nuk u ke borxh asgjë. Perëndimi i Diellit është provë se cilado