17/01/2017

 Në këto ditë fillimviti Nunc Est Bibendum i uron të gjithë miqve, verëtarë, tregtarë e ristoratorë, të  apasionuar e shijues, një Vit të mbarë e të begatë! Ne vetë shpresojmë të shohim se verërat shqiptare që ia kanë dalë të dallohen në vitet e fundit, do të mbajnë e do

“Poezia e shiut” është një instalacion arti ku poemat shkruhen mbi trotuarë betoni me një bojë kundër ujit, dhe shfaqen pas stuhive të shiut. Instalacionet publike të artit janë shumë të bukura, sepse e bëjnë kulturën të disponueshme për masat. Po ato instalacione që janë si kërkim thesari dhe zbulohen

Vetëm disa ditë pasi një muzikant i dashur ka vdekur, keni dëgjuar për ikjen e papritur të një ylli kinemaje. Kush e ka radhën? Këto gjëra ndodhin gjithmonë në treshe – apo jo? Edhe pse një model i tillë mund ta bëjë universin të ndjehet më i parashikueshëm, në fakt

Fansat më të mëdhenj të Botës së Disneytkanë dijeni për suitën luksoze brenda kalasë së Hirushes, por a e dini se ka edhe një apartament sekret në majë të Kullës Eifel? Ndryshe nga kështjella, megjithatë, sipërmarrësi Gustave Eiffel e kishte ndërtuar këtë vend epik fshehjeje vetëm për vete – nuk

Ka disa gjëra që njerëzit më të mëdhenj të kësaj bote ia thonë vetes së tyre. Të cilat mund të lexohen edhe si celësi i suksesit. Ja disa prej tyre: Nuk është puna jote të më pëlqesh mua… Eshtë puna ime! Të duash të jesh dikush tjetër, do të thotë

Kur jeni refuzuar, ideja e hakmarrjes së ëmbël mund të ketë në fakt një bazë në shkencë. Por a është kundërpërgjigja një zgjidhje afatgjatë? Hakmarrje e ëmbël Ju keni zgjedhur projektin e përsosur për panairin e klasës së gjashtë në lëndën e shkencës dhe i tregoni mikes suaj më të