16/01/2017

Një profesor ekonomie në Texas Tech tha se nuk kishte ngelur asnjëherë, as edhe një student të vetëm, por një herë kishte ngelur një klasë të tërë. Klasa (studentët) këmbëngulën se socializmi funksionon, përderisa askush nuk do të ishte i varfër dhe askush nuk do të ishte i pasur. Profesori

“Skam frikë nga vdekja. Thjesht nuk dua të jem aty kur të ndodhë” Woody Allen “Për mendjen e mirëorganizuar, vdekja është thjeshtë aventura madhështore e radhës” J.K. Rowling, “Harry Potter dhe Guri Filozofik” “Jam unë që do të vdes kur të më vijë koha për të vdekur, kështu që më

Çdo prind dëshiron që fëmijët e vet të rriten të lumtur dhe të suksesshëm. Kjo është arsyeja pse nënat apo baballarët nuk kursejnë përpjekje, kohë, apo të holla për arsimimin të fëmijëve të tyre. Megjithatë, a është një shkollim i mirë me të vërtetë një premtim për një të ardhme

Nuk është dhe aq e vështirë të dallosh një person të ndershëm nga një gënjeshtar. Ka shenja që të tregojnë njërin nga tjetri – duhet vetëm të jeni të vëmendshëm. Ja disa ilustrime që ju ndihmojnë në këtë drejtim. Hipokritët respektojnë vetëm ata që kanë pushtet. Njerëzit e ndershëm respektojnë

Këto pyetje tipike Frojdiane ju ndihmojnë që të shihni thellë në sekretet e mendjes suaj të pandërgjegjshme. Merrni një stilolaps dhe një copë letër, “fikeni” logjikën, “ndizeni imagjinatën” dhe vazhdoni! I keni ngulur sytë detit. Çfarë ndjeni? Po ecni në pyll dhe po shihni poshtë në tokë. Çfarë shihni? Tani

Danimarka është vazhdimisht në krye të listës së vendeve më të lumtur në botë. Shumë danezë përmendin konceptin e tyre të hershëm, të gjetjes së gëzimit tek rehatitë e përditshme të jetës, si një kontribues për lumturinë e tyre. Emri i konceptit? Hygge. Hygge lidhet kryesisht me ndjesinë e rehatisë,