14/01/2017

Nga Çarls Lejn Kushdo që lexon raportin e pakonfirmuar, mbi lidhjet e Rusisë me presidentin e zgjedhur amerikan Donald Tramp, ka për të rënë dakord me organizatat e medias që hoqën dorë nga publikimi i tij –  derikur BuzzFeed vendosi që t’i lërë amerikanët “ta gjykojnë sipas mendjes së tyre”

ABIOGJENEZA Termi teknik për të treguar që jeta e ka origjinën nga materia jo e gjallë, si elementët kimike të thjeshtë organikë. E kundërta, biogjeneza, do të thotë që materia buron nga tjetër materie e gjallë, gjë që është mënyra si jeta mbi Tokë u përhap pasi filloi. BOTA ARN

Nga Majkëll Brendën Doerti Mediat po bien në nivelin e Donald Trampit. Të rimëkëmbura nga paaftësia e tyre për të ndaluar zgjedhjen e tij president, ziliqare për fuqinë e tij për t’i bërë njerëzit të besojnë edhe deklaratat e tij më qesharake, dhe të përshkuara nga nevoja për t’u vetë-qetësuar,

Nga Aurenc Bebja, Francë – 14 Janar 2017 Deklarata në vijim është botuar të martën e 29 prillit 1913 në faqen e gjashtë të gazetës franceze “Le Temps”, me qendër në Paris. Ismail Qemali, asokohe kryeministër i përkohshëm i qeverisë shqiptare, gjendej në kryeqytetin francez dhe përfiton nga rasti t’i

Nga Simon Fletcher Nuk ka asgjë objektive në lidhje me këtë artikull. Unë e dua Barcelonën, dhe çdo gjë që shkruaj mbi këtë qytet do të jetë përherë pozitive. Natyrisht, unë kam përjetuar edhe kohëra të vështira në këtë qytet, por ai gjithmonë vetëm sa më tërheq nga pas. Dhe

Shumë prej nesh mendojnë se ekzistojnë disa sekrete të mëdha për të patur sukses, apo se ai vjen nga të qenit me fat. Ky është një keqkuptim i madh! Ne mendojmë se ” kjo s’do të ndodhë kurrë mua” , ose “s’do të jem asnjëherë mjaftueshëm i mirë”.Më poshtë po