12/01/2017

Që në tetor, ai tekst mbi skanalet e supozuar seksualë dhe mbi “shantazhuehmërinë e Trumpit” nga ana e rusëve, qarkullonte mes gazetarëve. Por kishin refuzuar ta botonin, sepse nuk mund ta verifikonin besueshmërinë. Besoj se “bomba” shpërtheu tani, për shkak se dosja publike e shërbimit të fshehtë nuk mjaftoi për

Donald Trump është në qendër të një tjetër skandali vetëm pak ditë para inaugurimit si President i Shteteve të Bashkuara. Një dosje “bombë” që thuhet se është punuar nga ish-spiun britanik i MI6, pretendon se Rusia ka prova “komprometuese” ndaj Trumpit për t’i bërë atij shantazh. Dosja e cila thuhet

Barack Obama Çfarë mund të ketë më shumë amerikane në atë që ndodh në këtë vend? Çfarë mund ta mishërojë më mirë konceptin e Amerikës, se sa një grup personash të thjeshtë e modestë – të panjohur, të shtypur, ëndërrimtarë jo të nivelit të lartë, jo të një feje të

Rusët pohojnë se nuk kanë materiale sekrete kundër Donald Trumpit, dhe shtojnë se, në çdo rast, do të kishin qenë pak të dobishme, duke parë që mbështetësit e presidentit të zgjedhur kanë treguar se i falin çdo lloj mëkati. Megjithatë askush nuk e mohon që, ajo e “kompromatit”, materiali kompromentues

Nga Pascal-Emmanuel Gobry Për shumëkënd, Donald Trampi përfaqëson një ndryshim të madh të statuskuosë, për mirë apo për keq. Shumë nga kritikët e statuskosë së politikës së jashtme, të mishëruar nga treshja Bush-Klinton-Obama, janë optimistë se Tramp do të përqafojë një politikë të jashtme të bazuar tek interesi. Natyrisht, të