09/01/2017

Një njeri mund të kalojë mesatarisht pranë 7 psikopatëve në ditë… Gjithmonë shkoni me zgjedhjen që ju frikëson më shumë, sepse pikërisht ajo do ju ndihmojë që të rriteni. Kur njerëzit ju thonë që keni ndryshuar, ka 95% shanse që ju të keni pushuar së sjelluri ashtu si duan ata.

Gjatë viteve, qindra filma janë bërë kult në mesin e të dashuruarve pas kinemasë, të cilët janë në kërkim të subjekteve komplekse intelektuale dhe filozofike. Bright Side ka përzgjedhur 16 filma të fundit të këtij lloji. Hidhini një sy, ndoshta mund të përfundoni duke i përfshirë në listën tuaj të

Fundi i botës ashtu si e njohim mund të jetë pranë – ndoshta pas disa vitesh, sipas një shkencëtari që përdor modele historike dhe matematikore për të parashikuar ngjarjet. Peter Turchin, profesor në Universitetin e Konektikatit, në departamentin e ekologjisë dhe biologjisë evolucionare, paralajmëron në një artikull të botuar këtë

Nuk jeni tipi që “i di të gjitha” Nuk hyni në biseda dhe bëni sikur i dini të gjitha. I dëgjoni njerëzit dhe bëni pyetjet e duhura. Keni prirjen t’i bëni njerëzit të ndihen mirë me veten e tyre. Njerëzit e gjejnë veten të tërhequr prej jush, për këshilla apo

Zotërimet materiale nuk do të të bëjnë më të mirë apo më të lumtur. Nuk mund të bësh të gjithë të lumtur. Nëse ky është synimi yt, atëherë me siguri do të humbasësh veten tënde. Të jesh i përsosur, kjo është jorealiste. Ajo që duhet të kërkosh është që të

Njerëzit e sigurtë: Nuk fiksohen pas mendimit të të tjerëve. Ata që bëjnë sikur janë: E vrasin kaq shumë mendjen, për atë që mendojnë të tjerët. Njerëzit e sigurtë: E gjejnë lumturinë brenda vetes së tyre. Ata që bëjnë sikur janë: Lumturia e tyre varet prej pranimit prej të tjerëve.