08/01/2017

Intervistë me Marvin Minsky Yjet e informatikës nga e gjithë bota e kishin lënë takimin në Darmouth College të Hannover për të festuar 50 vjetorin e lindjes së inteligjencës artificiale. Në vitin 1956 John McCarthy, në atë kohë anëtar i Fakultetit të Matematikës së Darmouth, ka krijuar këtë term me

Pranoni dobësitë tuaja Injorimi i dobësive nuk i bën që të ikin. Kështu që, qoftë nëse hani shumë ëmbëlsira dhe si pasojë nuk bini në peshë, qoftë nëse kontrolloni shpesh mediat sociale duke sabotuar produktivitetin, pranojini dobësitë tuaja. Njohja dhe pranimi i tyre është hapi i parë drejt një ndryshimi

Pas shumë debateve, ka ardhur dita e përballjes së madhe mes presidentit të ri të SHBA, Donald Trump, dhe krerëve të shërbimeve sekrete amerikane, që dje në pasdite janë mbledhur në Nju Jork, në Kullën e Trumpit, për të ilustruar, në një raport të destinuar për të mbetur sekret, gjithçka

Turqia festoi disfatën e Hillary Clintonit. Me presidentin e ri amerikan Erdogani synon një aleancë të qëndrueshme. Për t’u diskutuar fati i Gylenit, mbështetja amerikane për kurdët dhe ambiciet turke në “Sirak” Barack Obama, Joe Biden, John Kerry, Hillary Clinton. «Ja emrat që nga sot e prapa do të fshihen