05/01/2017

Vikingët ishin lundërtarë të shkëlqyer, që mbërritën deri në Rusi dhe Amerikën e Veriut, por teknikat e tyre të lundrimit nuk janë kuptuar gjithmonë. Një “gur dielli” misterioz i përmendur në një sagë islandeze të mesjetës, konsiderohej thjeshtë legjendë deri kur një kristal i errët u zbulua së fundmi mes

Grupi i gjakut A Janë tipa që kanë shumë durim dhe janë të mirë në fshehjen e ndjenjave të tyre. Njerëzit me grupin e gjakut A përpiqen të arrijnë perfeksionin dhe janë të organizuar. Cilësi të tjera të tyre janë, se ata janë të përgjegjshëm, analitikë, krijues, me sjellje të

Lao Tzu, një prej filozofëve dhe poetëve më të famshëm të Kinës së lashtë, ka lënë pas shumë mësime të rëndësishëm. I njohur më mirë si autori i Tao Te Ching dhe themelues i Taoizmit filozofik , urtësia e tij e spikatur dhe mesazhet e paqes, pajtimit dhe të jetuarit

Kjo dilemë u ngrit që në shekullin 12 nga një mendimtar mysliman, dhe njerëzit vazhdojnë të debatojnë edhe sot Paradoksi i plotfuqishmërisë, i njohur edhe si paradoksi i gurit, ngre këë pyetje: A mundet një qenie e plotfuqishme të kufizojë fuqinë e vet? Sipas teizmit tradicional perëndimor, Zoti është i

Çfarë ndodh kur një meteor godet Tokën? Nëse u beson filmave, një meteor është një top i zjarrtë shumë i shpejtë, që ecën nëpër ajër me shpejtësi alarmuese deri kur përplaset në tokë, në një shpërthim shkëmbi të shkrirë dhe flakësh, i cili krijon një krater aty ku më në

Një analizë e thjeshtë gjaku mund të parashikojë cilët pacientë në dukje të shëndetshëm, rrezikojnë të pësojnë një atak në zemër. Ekspertët thonë se analiza në fjalë mund të jetë më e mirë se matja e presionit të gjakut ose niveleve të kolesterolit për të vlerësuar rrezikun e sëmundjeve të zemrës.