04/01/2017

Nga Pascal-Emmanuel Gobry Askush nuk merr me shumë goditje sesa një ekspert. Ne jemi sipërfaqësorë, thonë disa njerëz. Jemi të papërgjegjshëm, shtojnë ca të tjerë. Ose një nga fyerjet më të zakonshme nga të gjithë:E kemi gabim. Unë mund të bëj pafund lojëra fjalësh me të gjitha këto pohime, por

E vërteta është se lumturia nuk është mungesa e problemeve, por aftësia për t’i zgjidhur ato. Kërkoni gjithmonë që të shihni atë që keni, dhe jo atë që keni humbur. Sepse nuk ka rëndësi ajo që bota merr prej jush; rëndësi ka ajo që bëni me atë që ju ka

Nga Jason Burke Shumë njerëz që jetojnë në vende në brigjet e Mesdheut, e kanë nisur Vitin e Ri me frikën e atentateve të reja. Ata që jetojnë në Turqi, kanë arsye të justifikuara për ta paralajmëruar këtë rrezik, në mënyrën më akute e të thellë. Në 18 muajt e

Sociologu i njohur gjerman flet për retrotopinë dhe zhgënimin e njerëzimit me të ardhmen… Nëntë dekadat e jetës së Zigmund Baumanit, përkojnë me palcën e historisë. I lindur në vitin 1925 nga prindër polako-hebrenj në Poznan të Polonisë, familja e tij u largua për në Bashkimin Sovjetik në vitin 1939,