04/01/2017

Nga Thomas Nail Sot ka më shumë se 1 miliardë emigrantë rajonalë dhe ndërkombëtare, dhe numri i tyre vazhdon të rritet:Brenda 40 vitesh, mund të dyfishohet për shkak të ndryshimit të klimës. Ndërsa shumë prej këtyre emigrantëve, mund të mos kapërcejnë një kufi rajonal apo ndërkombëtar, njerëzit ndryshojnë më shpesh

Kurthet e mendjes për të na shkoklavitur në Internet. Pranimi i entropisë në epokën e kaosit. Kurioziteti negativ, strategji fituese. Vazhdimi i ndotjes do e vrasë planetin. Universi është i shumëfishtë dhe duhet zbuluar. Teoritë e Njutonit mbeten më eficientet. Përtej të vërtetës dhe të pavërtetës ka edhe një opsion

Mund ta ketë patur fajin Big Bangu. Në parim, është e mundur për Universin që të ketë shumë më tepër dimensione hapësinore; disa përpjekje për të shpjeguar forcat themelore të natyrës supozojnë jo më pak se gjashtë forca të tjera. Megjithatë, për arsye ende të paqarta, cdo dimension shtesë që

Një pakicë njerëzish janë “të verbër” sa i përket ngjyrave. Ata i shohin ngjyrat më zbehtë se zakonisht dhe kanë vështirësi për të dalluar ngjyra të caktuara. Duke lënë mënjanë këto probleme, nëse përvoja juaj me të kuqenështë e njëjtë si e një tjetër personi, kjo është një pyetje e

E cuditshme, por përgjigja është po. Studime në Universitetin Binghamton në SHBA kanë mbërritur në përfundimin se cdo person ka një model unik të aktivitetit të trurit, kur i tregohet një seri imazhesh. Në studim, një kompjuteri mati valët e trurit të 45 vullnetarëve dhe ishte në gjendje të përcaktonte

Dronët nuk janë më një fenomen mediatik i fillimeve. Tregu është në duart e kinezes Dji, konferenca e saj pritet sot në ekspozitën e madhe të Las Vegasit dhe është përqëndruar në dronët për filmime. Kohët e fundit GoPro u përpoq, pa ia dalë mbanë, që të shkëpusë këtë gjysmë