03/01/2017

Motorola DynaTAC 8000X. I pari celular i nxjerrë në treg. Eshtë viti 1983 dhe kushton 4 mijë dollarë. Peshon afro 1 kg dhe është në duar të vetëm pak profesionistëve, të cilët e tregojnë gjithë krenari. Prototipi i parë funksionues i Motorola DynaTAC 8000X u realizua në vitin 1973 nga

Gjatë evolucionit, metabolizmi i qenieve njerëzore është bërë më i shpejtë në krahasim me atë të primatëve të tjerë, dhe kjo ka mundësuar që të kemi një tru me dimensione më të mëdha. E thotë një studim i botuar në Nature, në të cilin evidentohen edhe karakteristika të tjera të

Ata që do të shkojnë në Hënë, do të jenë nga Moon Express, një kompani private amerikane, apo të tjerët e SpaceIL, kompani private izraelite? Të fitojë më e mira Kompania private Moon Express ka siguruar nga Administrata Federale e Aviacionit e SHBA lejën për dërgimin e një sonde në

I ka ndodhur një francezi që në moshën 44 vjec përfundoi në spital për shkak të një dobësie të lehtë në njërën këmbë: testimet nxorrën në pah se truri i tij ishte gërryer dhe pushtuar në pjesën më të madhe nga lëngu cerebrospinal. Kishte bërë një jetë krejt normale deri

Steve Jobs në skenën e Macworld në San Francisco prezantoi të parin smartphone të realizuar nga Apple. Quhet iPhone. Komunikata e shtypit thoshte: “ Apple ka prezantuar sot iPhone, i cili kombinon, në një pajisje të vogël dhe të lehtë, tre produkte: një telefon celular revolucionar, një iPod me ekran

Në vitin 2016 layla Richards, një paciente e vogël angleze e prekur nga një formë e pakurueshme leucemie linfoblastike akute, u shërua falë një teknike modifikimi gjenetik që lejoi të bëheshin më efikasë dhe të padukshëm në sistemin e saj imunitar, linfocitet T të dhuruara nga një donator. Për të