02/01/2017

Mbi të gjitha, elitat kanë tradhëtuar: në një globalizim që duhej të kish qenë triumfi i shanseve për të gjithë, i tregut në ekonomi, i meritokracisë në punë, i rritjes së mirëqenies së përhapur, kanë krijuar oligarki pushteti dhe privilegjesh. Ndërthurja mes aparateve shtetërore, burokracive të korporatave, bankave të mëdha,

“Jam thellësisht e tronditur, e trishtuar. Nuk kam fjetur fare. Njerëz të pafajshëm që festonin ardhjen e Vitit të Ri, u sulmuan, masakruan në mënyrë të pamëshirshme në klubin e natës Reina. Një akt i tmerrshëm mizorie, kryer me gjakftohtësi. Viti 2016 ishte një vit i tmerrshëm për Turqinë”. Reina

George Soros ka paralajmëruar se BE është drejt shpërbërjes. Ai thotë se votuesit u janë larguar partive kryesore politike pasi “elitat u kanë vjedhur demokracinë”. Soros parashikon se BE do të shpërbëhet brenda 2017. 86-vjeçari hungarezo-amerikan tha se “Brukseli është në pikën e thyerjes” dhe mund të bjerë nën influencën

  CIA menaxhon një fond investimesh me të cilin agjencia financon kompani që zhvillojnë teknologji të dobishme për inteligjencën Forterra Systems, një startup kaliforniane që merrej me realitet virtual, kishte nevojë për para, por nuk ofronte produkte me sharm komercial të fortë. Në fund siguroi financime, por nga një kompani

Niseshteja përdoret si një kordon në prodhimin e letrës. Është pikërisht përdorimi i një shtrese niseshte, që kontrollon depërtimin e bojës gjatë shtypjes. Letrat që kushtojnë lirë nuk përdorin dhe aq shumë niseshte, dhe kjo është arsyeja pse bërrylat tuaj ngjyrosen në të zezë kur përkuleni mbi gazetën që lexoni.

Nga Pascal Emmanuel Gobry Tashmë jemi të përmbytur me listat e librave të botuar në vitin e kaluar, ose që  janë gati për t’u botuar. Kështu që do të përpiqem të bëj diçka të ndryshme: Do të rekomandoj libra që ju duhet të lexoni në vitin 2017, të cilët janë