January 2017

Cila ka qenë hera e fundit që keni lexuar një libër, apo një artikull të thellë reviste? A mos zakonet tuaja të leximit të përditshëm janë të përqëndruar tek Tuiteri, Fejsbuku apo udhëzimet për gatimin? Nëse jeni një prej atyre shumë njerëzve që nuk e kanë të lexuarit një zakon

Trupi vazhdon të punojë për të riparuar veten pas vdekjes, sipas një studimi të ri provokues që mund të ofrojë një mundësi se si mund të lëmë në pritje gjumin e madh… Edhe pasi dikush është deklaruar i vdekur , jeta vazhdon në trup, sugjeron një studim i ri i

JEMEN. Mungesa e një qeverie qendrore që të kontrollojë territorin dhe ushtrinë, prania e lëvizjeve separatist, kundërvënia e fuqishme fetare dhe përfshirja e dy fuqive rajonale janë të gjithë sinjale që paralajmërojnë shpërbërjen shtetërore të vendit Konteksti gjeopolitik i Lindjes së Mesme, për shkak të luftës civile në Siri dhe

Në Muzeun e Shoas në Romë një rrugëtim i kujtesës mes manifesteve, objekteve të përdorura, gazetave dhe revistave të kohës, filmave dhe fotografive, për të kuptuar se si u arrit në persekutimin dhe shfarosjen e miliona hebrenjve në Europë. Fëmijë gjermanë lexojnë librin antisemit “Kërpudha e helmuar” (1938 në qendër)

Në një botë të mbushur me urrejtje, ne ende duhet të guxojmë të shpresojmë. Në një botë të mbushur me zemërim, ne ende duhet të guxojmë të rehatohemi. Në një botë të mbushur me dëshpërim, ne ende duhet të guxojmë të ëndërrojmë. Dhe në një botë të mbushur me mosbesim,

Nga Xhon Broiç Dhjetë ditë pas inaugurimit të Presidentit Donald Trump, Libri “1984” i Xhorxh Oruellit vazhdon të jetë në listën e më të shiturve në Amazon. Zemrat e mijëra mësuesve të anglishtes duhet të jenë ngrohur, teksa njerëzit rendin që të blejnë një roman të botuar në vitin 1949,