27/12/2016

Robotët po bëhen gjithnjë e më të sofistikuar, në logjikë dhe sjellje. Dhe Inteligjenca Artificiale  mund të revolucionarizojë edhe mendimet tona… Në vitin 2016 ka mposhtur “Go”, në vitin 2017 kërkon të hedhë një hap më tej duke mundur “StarCraft”. E para është loja e famshme kineze në tavolinë, 2500

Marrëveshja e arritur në Vjenë për reduktimin e prodhimit të përditshëm të naftës nga ana e vendeve të OPEC-it shënon një kthesë të rëndësishme për sektorin e naftës. Por mbesin disa të panjohura që mund të hedhin dritë mbi shtrirjen dhe kohëzgjatjen e vetë marrëveshjes, duke filluar nga tensionet gjeopolitike

Nga Annie Webb Shkenca nuk përparon vetëm falë kërkimeve por edhe racionalitetit të ftohtë. Disa nga zhvillimet shkencore më të pabesueshme në histori, janë rezultat i ëndrrave, intuitës dhe asaj që ne në përgjithësi e cilësojmë si “pjesa mistike e trurit”. Ja 6 shkencëtarët, ëndrrat dhe përvojat mistike të të

Nga Jeffrey Lewis Në ditën e Krishtlindjeve të vitit 1991, flamuri sovjetik u valëvit mbi Kremlin për herë të fundit. Pak ditë më parë, përfaqësues nga 11 republikat sovjetike (Ukraina, Federata Ruse, Bjellorusia, Armenia, Azerbajxhani, Kazakistani, Kirgiztani, Moldavia, Turkmenistani, Taxhikistani dhe Uzbekistani) u takuan në qytetin kazakistanas të Alma-Atës, për

BE-ja përballë një “poli”-krize: refugjatët, Brexit-i, borxhet, terrorizmi dhe Turqia. Një retrospektivë. Pas samitit të fundit të BE-së në dhjetor, kancelarja gjermane Angela Merkel nxori këtë bilanc: “Për vitin 2016 mund të themi se ky ishte për ne, për Bashkimin Evropian një vit shumë prekës. Sërish një vit shumë prekës

Ideja që majtoshët janë më inteligjentë është në fakt një legjendë. Ka patur gjeni majtoshë në histori si Leonardo Da Vinci, por kjo nuk është pjesë e një modeli më të gjerë. Në fakt e kundërta mund të thuhet se është e vërtetë. Në vitin 2015, studiues holandezë kombinuan rezultatet