22/12/2016

Pamjet filmike – të nxjerra në mediat sociale të paredaktuara dhe të pacensuruara – mishërojnë gjithçka kërcënuese mbi shkrirjen në një, të rinisë, medias, teknologjisë dhe radikalizmit. Në këtë pamje tmerrësisht të qartë të të parës vrasje politike postmoderne, perëndimi pa të ardhmen e vet. Dhe është e frikshme Nga

Të dhënat e ndotjes (edhe akustike) janë të frikshme, prandaj Komuna ka krijuar zonat e “superizoluara”, në të cilat makinat nuk do të qarkullojnë më Duket se në Barcelonë e besojnë vërtet. Aty mbetet e paqartë, nëse është më shqetësuese dhe bezdisëse ndotja e ajrit (që veç të tjerash shkakton

Një regjisor kinez, asokohe nxënës, tregon se si filloi fushata maoiste. “Një festë”. Pastaj erdhën kontrollet, denoncimet. Dhe njerëzit filluan të zhduken … Pekin. Cili është kufiri mes të mirës dhe të keqes në mendjen e një fëmije? “Unë nuk kam asnjë kujtim, por të rriturit e ndjenin se diçka

Sot tingëllon pothuaj e pamundur, por ka patur një kohë kur bota myslimane joshte letrarë, artistë, udhëtarë perëndimorë, me sugjestionet e saj ekzotike. Një klishe tashmë e perënduar, por e zëvendësuar nga të tjera. Shumë më shqetësuese. Rikthim në të kaluarën Përshpejtimi që ka pësuar historia në Afrikën e Veriut

Evropa e pagoi shtrenjtë rënien e tij, pasi me të në presidencën franceze, kriza financiare do të ishte menaxhuar shumë më mirë. Çfarë ndodhi? Përgjigjen kërkojeni tek personaliteti i tij i dyfishtë Është një nga librat më intestigues që janë shkruar mbi krizën e madhe financiare perëndimore gjatë viteve të