21/12/2016

Peter Schneider Shkrimtar Ka të bëjë shumë me shpirtin e rezistencës së Berlinit, në emër të mënyrës se si e jeton lirinë e vet, vendimi i Ministrisë së Brendshme, për të mos i mbyllur tregjet e Krishtlindjeve dhe për të mos shtuar masat e vigjilencës. Pas atentatit të tmerrshëm, berlinezët

Tmerri i Berlinit, plaga e re e hapur në një kryeqytet të madh evropian, mban vulën e pangaëerrueshme të ISIS-it. Një nënshkrim, për mënyrën e kryerjes dhe qëllimin e atentatit. Vrasja e ambasadorit rus në Ankara bart një tjetër vulë, sipas asaj që thuhet në mediat turke dy netë më

Ajo qendër e qytetit, është qendra e Evropës dhe e vlerave perëndimore. Akti i xhihadistëve nuk mund të qe më mizor dhe i njohur në stil, me kamionin e lëshuar kundër tregut të festave të fundvitit, saktësisht sikurse kamioni i Nisës u turr në 14 korrik kundër turmës të pambrojtur

Autoritetet gjermane llogarisin prej vitesh me një sulm terrorist – kryesisht për shkak të politikës së jashtme. Por ky nuk është shkaku i vetëm pse dhe Gjermania u bë objekt sulmesh “Pse na urrejnë?” kjo qe një pyetje që shfaqej vazhdimisht në mediat amerikane pas sulmeve të 11 shtatorit 2001.

Nga Oliver Burkeman Me sa duket po, të paktën sipas numriT të kërkimeve në Google të pjesës “Rruga që nuk morra” nga  Robert Frost – poezi mbi një shteg në pyll që ndahet në një moment në dy  rrugë – është më popullorja në historinë moderne (disa kohë më parë

Nëse ju gërmoni mjaftueshëm thellë, thonë shkencëtarët, mund të gjenden disa të vërteta mbi legjendat e ndryshme dhe historitë mbi krijimin e botës Nga Sarah Zielinski Mitet kanë ushqyer imagjinatën dhe shpirtrat e njerëzve për mijëra vjet. Shumica dërrmuese e këtyre përrallave, janë thjesht tregime që njerëzit i kanë trashëguar