18/12/2016

Ishte 11 shkurti i vitit 1929, një gjysmë ore para mesditës kur një makinë ngjyrë e zezë erdhi e u ndal përpara pallatit të Lateranos, në Romë. Dyert e veturës u hapën, dhe prej saj doli njeriu më i frikshëm i Italisë. Ishte Benito Musolini. Në pallat – zyrat qendrore

Historia dhe shkëlqimi i Evitës, gruas që lindi për të komanduar, e cila nga vajza ilegjitime e pronari të vogël tokash, u bë e para First Lady e vërtetë e Amerikës së Jugut. Për argjentinasit është një heroinë e ardhur nga shtresat e ulëta, që arriti majat e pushtetit. Për

A u shkatërrua Perandoria romake nga një epokë e akullt? Cili traktat e VULOSI fatin e oqeaneve? Sa centrale bërthamorë kanë shpërthyer deri më sot? Dhe rasti i një “Chernobili” që u mbajt i fshehtë A ka patur ndonjë rast ndryshimi klime, të shkaktuar nga njeriu? Majat e famshëm e

Ja sesi arkitektët e gjakderdhjes që përmbyti Parisin pas revolucionit francez përfunduan midis viktimave të tij Marisa Linton Në qelinë e tij të burgut, gjatë orëve të gjata përpara agimit, Camille Desmoulins, revolucionar radikal dhe deputet në Konventën Kombëtare, i shkroi letrën e fundit gruas së tij Lucile, në të