12/12/2016

Lev Tolstoi (1828-1910) ishte një prej autorëve rusë më të rëndësishëm dhe të suksesshëm të shekullit XIX dhe konsiderohet nga shumëkush si një prej shkrimtarëve më të mëdhenj në rang botëror. Ishte një kont që zotëronte shumë prona në fshat, shërbyes e skllevër fshatarë dhe bënte një jetë të privilegjuar.

Lufta dhe Paqja është shumë më tepër se sa një klasik i letërsisë së këtij vendi: është një fenomen ngushtësisht i lidhur me perceptimin që rusët kanë për veten e tyre dhe vizionin që të tjerët kanë për Rusinë. Reflektimet qortuese mbi rolin që luajnë “njerëzit e mëdhenj” në përcaktimin

nga Ian Buruma Një bust i bronztë i Uinston Çërçillit, i shfaqur në Shtëpinë e Bardhë qysh prej viteve gjashtëdhjetë, ka qenë objekt i vazhdueshëm lajmesh të rreme, nga ana e krahut të djathtë në Uashington. Thuhet se, kur Presidenti Obama hyri në Shtëpinë e Bardhë, ai e ktheu bustin

Ashtu edhe siç pritej, Lidhja Socialdemokrate e Maqedonisë ka arritur të marrë vota të shumta në vendbanimet e pastra shqiptare. Në Studeniçan, LSDM ka marrë 2515 vota dhe ka dalë partia e parë me vota të fituara në këtë vendbanim, shkruan “Koha” e Shkupit Në Saraj, partia e Zaevit ka

“Partia e drejtuar nga nacionalisti Nikolla Gruevski ka fituar 37.96 për qind të votave, ndërsa Zoran Zaev 36.65 për qind, referuar rezultateve që komisioni i zgjedhjeve ka publikuar bazuar në numërimin e rreth 98 për qind të votave. Një rezultat përfundimtar pritet rreth mesditës së sotme”, shkruan Reuters në një