11/12/2016

Ditët po bëhen më të gjata, teksa rrotullimi i Tokës po pëson ndryshime të vogla me kalimin e kohës. Por ka të ngjarë që ju të mos vëreni asgjë edhe për shumë kohë – një ditë merr një minutë shtesë në çdo 6.7 milionë vjet vlerëson një studim i ri.

Dobësi, irritim, pasiguri. Këto janë karakteristikat parësore të atyre që janë viktima të manipulimit. Kush lejon të nënshtrohet është i paaftë të shprehë nevojat dhe emocionet e veta. Shpreh një vlerësim të ulët për aftësitë e veta, ndihet e dobët dhe e paaftë për të reaguar. Po kështu, është e

“Manipulatori është një narcizist autentik”, shpjegon psikoterapeuti Alessandro Pedrazzi. “Eshtë një mashtrues patologjik, një individ i vëmendshëm vetëm ndaj nevojave të tij, shumë pak dashamirës dhe i prirur të lëshojë vetëm aq pak sa mjafton për të siguruar kontroll të plotë mbi të tjerët”. Ja cilët janë tiparet kryesore të

Nga Jim Davies Testosteroni ka patur deri më sot një reputacion mjaft të keq. Ai është e njohur prej kohësh si hormoni i agresivitetit. Në librin e tij të vitit 1998, “Problemi me Testosteronin:Dhe ese të tjera mbi Biologjinë Njerëzore”, neuroshkencëtari Robert Sapolski shkruan:”Cilat janë provat që e lidhin testosteronin

Ja gjashtë pyetjet që duhet të bëni, nëse doni të mos bini pre e mahtrimeve nga lajmet online. Sa i besueshëm është ai që e bën pohimin? A është kompetent dhe ekspert mbi temën? A ka pohimi një koherencë, apo bie ndesh me kriteret më elementarë të logjikës? A është

Është thelbësore për Europën, përfshi Rusinë, që të ndërtojë një ndjenjë kolektive vetëidentiteti me qëllim që të kundërshtojë atë që alternativisht është përshkruar si atlantizëm, monokulturë konsumiste globale dhe “McWorld” Këtë vit Shtetet e Bashkuara nisën të konvertojnë vendet relativisht pak të lidhura europianolindore në një bllok serioz antirus. Kjo