10/12/2016

Paradoksi i Gjyshit Paradokset e udhëtimit në kohë, janë të shumëllojshme. Por shembull më klasik, është i ashtuquajturi Paradoksi i Gjyshit. Në variantin tradicional të historisë, një udhëtar i kohës kthehet prapa dhe aksidentalisht apo me qëllim (në qoftë se ju keni një humor të zi) vret gjyshin e tij,

  Gjithmonë është menduar se Vatikani në fund mund të ishte një “qoshe” e universit, e padhunueshme nga forcat e së Keqes, por kush njeh paksa histori është i informuar për intrigat e shumta që fshihen midis atyre mureve. Vetë Papa Pali i VI-të më 29 qershor të vitit 1972,

Barbarë të egër të civilizuar prej Romës, pijanecë të shtyrë drejt Italisë vetëm prej dashurisë për verën, njerëz brutalë të gatshëm të çiftëzoheshin me çdo lloj gruaje, qoftë kjo mëmë apo motër. Për keltët thuhen shumë gjëra. Por bëhet fjalë vetëm për thashetheme, fjalë të hedhura në qarkullim nga ana

Teoritë e konspiracionit kanë qenë virale kohët e fundit në rrjetet sociale, nga pretendimi tërësisht i pa mbështettur në fakte se miliona njerëz votuan në mënyrë të paligjshme në Kaliforni gjatë zgjedhjeve të fundit presidenciale në SHBA, tek pohimet e rreme në lidhje me protestuesit e paguar e të transportuar

Lotët dhe mukusi përmbajnë një enzimë (lizozima), e cila thyen murin qelizor të shumë baktereve. Kjo është në avantazhin tuaj, pasi si mukusi që gjendet në hundë dhe fyt, ashtu edhe lotët që mbajnë të lagësht sytë tuaj, janë duke iu ndihmuar për të parandaluar që bakteret t’i infektojnë, çka