09/12/2016

Pyetjet që askush nuk i bën – sepse përgjigjet do të “bënin kërdinë” Ku, kush, kur? Se çfarë e bën një pyetje të pabëshme, kjo varet nga konteksti. Në mesjetë, për shembull, mund të ekzekutoheshe nëse vije në dyshim ekzistencën e Zotit – diçka që ende ndodh në disa vende

Propozuar fillimisht mbi një shekull më parë nga pionieri rus i astronautikës, Konstantin Tsiolkovsky, ashensori i hapësirës ofron një mënyrë krejt të re për të dalë në orbitë. Në vend të përdorimit të raketave, ashensorët elektrikë udhëtojnë për lart përmes një kablli të lidhur në ekuatorin e Tokës, si dhe

Sipas Librit të Rekordeve Guinness, roboti më i madh që ecën në botë thuhet se është Tradinno, një robot dragua 15 m i gjatë që peshon 11 ton, i cili u përdor në një teatër gjerman gjatë dramës “Drachenstich”. I vënë në punë nga një motorr turbo, ai mund të

Në një kuptim, ne nuk mund ta dimë kurrë, sepse arritja e zeros absolute është një detyrë e pamundur, pasi kërkohet një sasi e pafund pune për të ftohur diçka deri në atë temperaturë. Megjithatë ju mund të afroheni – temperatura më e ulët rekord në botë është 0000000001 °

Zakonisht kur lexojmë, e bëjmë në një pozicion të rehatshëm – ulur ose shtrirë – në një vend të qetë, dhe shpesh herë në fund të ditës, apo pasi kemi bërë aktivitete me më shumë energji. Të gjithë këto kontribuojnë për një gjendje relaksimi apo përgjumjeje. Gjithashtu, një tekst interesant

Njerëzit me dëmtime në lobin parietal të trurit, i cili integron informacionin e shqisave, nuk ëndërrojnë. Një hipotezë thotë se ndërsa flejmë, ky lob vazhdon të gjenerojë sinjale, dhe pjesa ballore e trurit tonë përpiqet që të krijojë një histori nga ky aktivitet. Të tjerë studiues kanë sugjeruar se ëndrrat