08/12/2016

Vështirë se ka ndonjë problem që fizikanët nuk janë përpjekur ta zgjidhin pa shtuar dimensione ekstra në dimensionet e përditshmërisë sonë, të hapësirës, distancës dhe kohës: qoftë me dimensione shumë të vegjël për t’u parë prej nesh, qoftë me idenë se bota jonë 4D ekziston në një hapësirë më të

ZJARRI I REICHTAGUT Në një prej netëve më famëkeqe të historisë së Europës, parlamenti gjerman – Reichtagu – u dogj në Berlin në shkurt 1933. Komunisti i ri holandez, Marinus van der Lubbe u dënua për këtë krim, dhe ajo ngjarje ndihmoi për ta kthyer publikun në favor të partisë

Dy gjëra janë të pafundme: universi dhe budallallëku njerëzor; dhe unë nuk jam i sigurt rreth universit. (Albert Ajnshtajn) Ju jetoni vetëm një herë, por nëse e bëni si duhet, atëhere një herë është e mjaftueshme. (Mae Uest) Çmenduri është të bësh të njëjtën gjë pa pushim, dhe të presësh

Romani “1984” i Xhorxh Oruellit ishte një vizion i frikshëm e asaj se si do të ishte Britania e Madhe nën një sundim totalitar. Në botën e frikshme të Oruellit, qitetarët ishin nën survejim konstant prej qeverisë, një program ky i cili mbikëqyrej nga i tmerrshmi Vëllai i Madh. Romani,

“Science Alert” Si funksionon truri tuaj kur ngisni makinën në udhëtime të gjata? Studimet sugjerojnë se të qenit i lodhur apo i hutuar ndërsa jeni duke i dhënë automjetit tuaj, shkaktojnë respektivisht 20-25 përqind të aksidenteve rrugore, me shoferët e lodhur që kanë më shumë gjasa të bien nën efektin

A e dinit se simetria e fytyrës cilësohet si një shenjë e bukurisë në mbarë botën? Një studim tregon se njerëzit që ndihen shpesh të uritur, preferojnë gratë me peshë më të madhe. Një studim i kryer në Mbretërinë e Bashkuar, zbuloi se kur një grua gjen një burrë tërheqës,