06/12/2016

Në vitin 2013, një ekip arkeologësh zbuluan një monument guri 1500-vjeçar, nën një tempull Majan në Guatemala. Ky monument, i cili daton që në vitin 564, flet në detaje mbi një luftë të lashtë mbretërore mes dy dinastive Majane, e cila zgjati 7 vjet. Pas deshifrimit të mbishkrimeve, studiuesit zbuluan

Lumturia mund të vijë në forma të ndryshme. Miliona njerëz jetojnë mbi tokë, dhe ne nuk do të dëgjojmë kurrë përgjigjen e vërtetë dhe të vetme ndaj pyetjes: çfarë do të thotë me të vërtetë lumturi? Ja dhjetë filma në të cilët personazhet ia dolën të gjejnë rrugën e çmuar

“Ju lë trashëgimi të gjithë frikërat e mia, por edhe shpresën që shumë shpejt Kuba do të çlirohet”, shkruante në një copë letër Reinaldo Arenas, në vitin 1990, para se të vetëvritej. I shkruaj këto radhë për lexuesit e mi më të rinj, për ata më pak të helmuar prej

A thua që këtë pamje ka prishja e marrëdhënieve me elitën e deritashme? Zgjedhësit e Donald Trumpit mund t’i vënë kësaj pikëpyetje Oliver Kühn Me siguri që asnjëherë në historinë e SHBA nuk kanë qenë mbledhur kaq shumë të pasur në një kabinet. Donald Trump vetë, Presidenti i ardhshëm amerikan,

Ndryshe nga ç’pritej tregjet financiare dhe bursat nuk u tronditën prej referendumit në Itali. Indekset e bursave në Londër, Frankfurt dhe Paris shënuan plus, dhe madje edhe humbjet në bursën e Milanos me më pak se 1% ishin të papërfillshme. Me sa duket investorët u surprizuan pak si nga jo-ja

Sipas një studimi ndërkombëtar të kryer nga Universiteti i Sidneit, tenisi, noti dhe gjimnastika aerobike janë tri sportet më të mira për shëndetin. Ndërsa po sipas studimit, futbolli dhe vrapi janë më pak të dobishme për shëndetin dhe nuk e largojnë mundësinë e vdekjes së hershme. Detajet e këtij studimi