04/12/2016

Shkencëtarët zbulojnë qeliza të fëmijëve që jetojnë në trurin e nënave. Studiuesit thonë se qelizat të tilla mikrokimerike mund të stimulojnë sistemin imunitar të frenojë rritjen e tumoreve Lidhja ndërmjet një nëne dhe fëmijës është e thellë, dhe një studimi i ri tregon një lidhje fizike edhe më të thellë,

Nje nder pyetjet me themelore te fizikes dhe te kozmologjise eshte se nga çfare filloi gjithçka? Nese universi eshte krijuar prej nje shperthimi te quajtur Big-Bang, po vete ky si u krijua dhe pse? Ky univers eshte nje teresi lende e perbere prej grimcash materiale te quajtura elementare, eshte i

Nga Fabiol Kurti A do te mundet njeriu te krioje forcen gravitacionale artificiale? A do te mundet te shpjegoje shkakesine e ekzistences se kesaj force themelore te natyres? Hulumtimet mbi forcen gravitacionale i hasim qe te greket e lashte, tek Aristoteli, sipas te cilit, çdo objekti qe leviz ne natyre,

Çfarë do të thoshte prifti, rabini apo imami në qoftë do të zbulojmë jetën aliene? Për bësimtarët, informimi se jeta në Tokë nuk është unike, mund të kërkojë mënyra të reja radikale të të menduarit për veten: Sa të veçantë dhe të shenjtë jemi ne? A është Toka një vend

Andy García, i lindur në Havanë në vitin 1956, i natyralizuar si shtetas amerikan shumë vite më parë, thotë me një frymë: «Kuba dhe kultura e saj janë në AND-në time, janë thelbi i identitetit tim, por nuk i kam kursyer kurrë kritikat ndaj Castros. Kam thënë gjithmonë se Kuba

Nga Tim Ott Ndërsa shumë burra përjetojnë kënaqësitë unike të ndërrimit të pelenave apo qetësimit të një fëmije të vogël që qan më të madhe, të tjerë kanë lënë shenjat e tyre si “etërit” nëpërmjet përpjekjeve të tyre krijuese, ose duke u bërë udhëheqës me ndikim në fushat e tyre.