03/12/2016

“Shekulli i shkurtër”, i mbajtur mend për dy luftërat botërore, në fakt qe i mbushur me konflikte lokale që i paraprinë, apo ndonjëherë iu mbivendosën dy fatkeqësive të mëdha të viteve 1915-1918 dhe 1939-1945. Shumë prej tensioneve, me rrënjët e atyre konflikteve tashmë të largëta në kohë dhe nga kujtesa

Ne të gjithë kemi dëgjuar për Adolf Hitlerin, Josif Stalinin, Sadam Huseinin etj. Por çfarë mund thuhet për burrat dhe gratë e ligj, të cilët nuk përmenden në librat tanë të historisë? A është ndokush më i keq se Hitleri? A është ndokush që ka prerë shumë fyte njerëzish (fjalë

Paramendoni të jeni në gjendje të ndjeni çdo gjë që ndjen një person tjetër – kënaqësinë dhe dhimbjen e tij. Ose të ndjeheni të bindur, pavarësisht nga të gjitha provat për të kundërtën, se keni vdekur. Këto janë vetëm disa nga çrregullimet e çuditshme të trurit, të cilat kanë pllakosur

Hiri i trupit të kremuar të një personi mesatar që ka ndërruar jetë peshon rreth 4 kg. Një pjesë e madhe e asaj që i jep peshën e trupit të njeriut është uji i bllokuar në qelizat tona. Pasi trupi digjet, uji dhe shumica e indeve tona shkatërrohen, duke lënë

Nga Morris M. “Listverse” “Të pazgjedhshëm” – kjo fjalë është menduar si një shenjë e kobshme për cilindo kandidat politik. Kjo tregon se ata janë jashtë kontaktit me njeriun e zakonshëm, tepër të skajshëm, ose thjesht shumë të pazakontë për të fituar poste të larta. Ju shpesh dëgjoni diskutime të

Merrni vrull 5-6 hapa, formoni një hark prej 20°-30 °, shënjestroni njërën nga dy qoshet e sipërme të portës – domethënë 50 cm nga kryqëzimi i tranversës me shtyllën pingule- dhe gjuajeni topin me një shpejtësi prej rreth 100 km/h. Jeni mëngjerash? Keni 4 përqind më shumë shanse për të