01/12/2016

“Kishim frikë se demokracia do të vihej në rrezik prej rritjes së pandalshme të ndikimit të fuqive autoritare si Kina. Por, pas Brexit, dhe mbi të gjitha me zgjedhjen e Donald Trumpit, duhet të vetëdijësohemi se rreziku më i madh vjen nga brenda: populizmat dhe nacionalizmat rrezikojnë të hedhin në

Pleqëria është e trishtë, jo sepse nuk ka më gëzime, por për shkak se mbarojnë shpresat (Shamfor) Nuk jam dakord me atë që thua, por jam i gatshëm të jap jetën që të mundesh ta thuash. (Volter) Siguria e pushtetit bazohet mbi pasigurinë e qytetarëve (Leonardo Shasha) Arti dhe revolta

  Ka njerëz që nuk dinë të pranojnë kritikat, injorojnë nevojat e të tjerëve dhe i konsiderojnë të gjithë kot dhe pak interesantë. Por nuk e kuptojnë se janë vetë ashtu Eric Schwitzgebel Një gjë që në mëngjes ka mundësi nuk e bëni kurrë është që të shiheni në pasqyrë

Poezia tani ka rëndësi më shumë se kurrë, pa marrë parasysh nëse vetëm e lexoni atë, apo e shkruani, sepse ajo na mëson t’i kushtojmë vëmendje: një fjale, një fraze, një linje, një ideje, apo një objekti. Në qoftë se për vetëm për disa çaste, ne jemi  të lidhur me