December 2016

Duhet të marrim shembull nga Oruelli dhe Solzhenicini, që u hoqën maskën gënjeshtrave të Gëbelsit dhe Stalinit. Do të jetë një luftë e re, edhe për gazetarinë Timothy Garton Ash Në epokën e Internetit, asgjë nuk udhëton më shpejt se sa një klishe tejet aktuale. Tashmë nuk ka fjalim që

Të gjithë kemi qenë viktima të kritikës, por ky fakt nuk e bën atë më pak të dhimbshme. Kur ne kritikohemi mund të ndihemi në siklet, të zemëruar apo edhe të pavlerë e të paaftë. Në fakt, Uinston Çërçilli e krahasoi dikur kritikën me dhimbjen fizike dhe nuk e kishte

“Listverse” Frimasonët janë një nga grupet më të fshehta dhe të diskutueshme fetare në botë. Ata kanë ekzistuar për shekuj me radhë – dhe nëse u besojmë pretendimeve të tyre, kanë ekzistuar në mënyrë të fshehtë prej një kohe edhe më të gjatë. Cilado qoftë historia e tyre, spekullimet kanë

Jozef Nipke realizoi imazhin e parë fotografik në botë në vitin 1827. Thomas Edison dhe U.K Dikson mundësuan përdorimin e kameras në vitin 1894. Por projektimi i parë i një imazhi në një ekran, është kryer nga një prift gjerman. Në vitin 1646, Athanasius Kirsher, përdori një llambë më vajguri

Arti i të qënit i zgjuar, është të dish mbi çfarë të mbyllësh njërin sy. (Uilliam Xhejms) Derisa duam, jemi të dobishëm; derisa na duan të tjerët, them se jemi gati të domosdoshëm. (Robert Luis Stivenson) Të gjithë janë injorantë, vetëm se mbi çështje të ndryshme. (Uill Roxhers) Mos kërko

A e mendoni realisht sa mund t’iu duhet për të përballuar rutinat, situatat dhe njerëzit që aktualisht nuk i sjellin asgjë të mirë jetës tuaj? Është koha për ndryshim. Më poshtë po rendisim 30 gjëra të rëndësishme, prej të cilave duhet të hiqni sa më shpejt dorë. Siç ka thënë