29/11/2016

Hamed Abdel-Samad* Bota duhet të ketë frikë nga islamizmi militant njëlloj siç pati nga fashizmi A duhet pasur frikë nga islami? Po. Veçanërisht nëse jemi myslimanë. Sepse ne po përjetojmë një dimension të ri të xhihadit global, një shpërthim të forcave më radikale të islamit. Pa marrë parasysh nëse islamikët

E do shumë forcën dhe armët. Eshtë nacionalist. Shpesh herë ka bërë karrierë si sipërmarrës apo ka qenë edhe administrator lokal. Ka eksperiencë në terren, nuk jeton në një fluskë intelektualistike dhe e di çfarë i intereson popullit, sepse e ka njohur në rrugë, në fabrikat e mësyra prej globalizimit,

Në vitin 1903, Mari Kyri u bë gruaja e parë që fitoi çmimin Nobel. Së bashku me të shoqin, ajo mori Nobelin në Fizikë për kërkimet e tyre mbi radioaktivitetin. Më 19 prill 1906, Kyri mbeti vejushë, pasi i shoqi ndërroi jetë për shkak të një aksidenti në rrugët parisiene.