28/11/2016

Në imagjinatën tonë agjentët sekretë janë të gjithë si James Bond. Ja sesi ka ndryshuar figura e spiunit në 5 shekujt e fundit Një natë të ngrohtë gushti Bond, agjent sekret, ikën nëpër çati. Njerëzve që e mbajnë nën shënjestër poshtë në rrugë u tregon si trofe një grua dhe

Shqipëria ka një shtrirje disi të madhe në rajon. Ajo ka banorë vërtetë luftëdashës, pasi ata janë harkëtarë dhe heshtarë të shkëlqyer. Mbretëria në fjalë e Shqipërisë tani nuk ka mbret, vendi është i ndarë mes pronarëve të tokave, që e sundojnë vetë dhe nuk i nënshtrohen askujt tjetër. Qentë

Në Sahara, të ruajtura nga shkretëtira, e cila ka zhdukur gjithë format e tjera të jetës, mbeten mijëra piktura që dëshmojnë ekzistencën e një universi spiritual të një niveli shumë të lartë, që dhjetë mijë vjet më parë. Bota e tyre flet për magji, bestytni, besime dhe rituale të lashtë që

Flavius Belisarius, ishte një gjeneral bizantin që jetoi gjatë shekullit të VI-të pas Krishtit. Ai është cilësuar shpesh si një nga gjeneralët më të mëdhenj të Perandorisë Bizantine. Përveç kësaj, ai qe një nga kandidatët për titullin “I Fundmi i Romakëve”, dmth individi i fundit që mishëronte vlerat më të