27/11/2016

Fidel Castro, ish presidenti i Kubës, i cili udhëhoqi lëvizjen komuniste në vend dhe sfidoi për dekada të tëra SHBA, ka ndërruar jetë në moshën 90 vjeç. Më poshtë, një histori e shkurtër e Kubës që ai ndërtoi dhe la pas Kur u bë Kuba shtet? Kuba e fitoi pavarësinë

Rreth 2500 vjet më parë ndodhi një gjë e jashtëzakonshme: mes shekujve VI dhe III para Krishtit, në të gjithë botën njerëzit nisën të ngrejnë pyetje themelore mbi ekzistencën. E bënë në Greqi filozofët si Herakliti, Sokrati dhe Platoni, duke hedhur themelet e kulturës perëndimore. E bënë në Kinë mendimtarë

Nga vjen populli europian? Origjina e pamundur aziatike Çështja më e debatueshme midis arkeologëve dhe gjuhëtarëve është selia fillestare (nga gjermanishtja urheimat) e të ashtuquajturve “indoeuropianë”, popull që midis mijëvjeçarit të IV-ët dhe mijëvjeçarit të I-rë B.C duket se shfaqen, përveç se në Europë, edhe në Azi e në Afrikë.

Në të gjithë botën, ka mesazhe të fshehura në rrugët e qytetit, spitale dhe në transportin publik. Pse shërbejnë? “Inspektor Sends në dhomën e kontrollit, ju lutem”. Nëse e keni dëgjuar ndonjëherë këtë fjali në një stacion tren në Britani, mos u trembni. Por ju mund ta vlerësoni, duke e

Në qershor të vitit 2007 lindi objekti për njeriun e së ardhmes: iPhone. Nuk bëhej fjalë për një telefon të thjeshtë, por për një instrument të ri, i aftë më së fundi të bëjë gjithçka që gjinia njerëzore ka pasur gjithmonë nevojë: të dëgjojë muzikë, të shikojë video, të navigojë,