26/11/2016

Nëse Marine Le Pen e Frontit Nacional fiton zgjedhjet në Francë në maj, pesë anëtarët e përhershëm të Këshillit të Sigurimit të OKB do të udhëhiqen nga Trumpi, Le Peni, Vladimir Putini i Rusisë, Xi Jinping i Kinës dhe Theresa May e Britanisë, e cila po udhëheq daljen e Mbretërisë

  Në një ekstrakt nga libri i tij i ri, Dankan Grin, zbulon se si ndodh në fakt ndryshimi – dhe çka nënkupton ai Nga Dankan Grin* Tërmetet politike dhe ekonomike, janë shpesh të papritura dhe të paparashikuara, pavarësisht nga ekspertët e rremë që më vonë pretedojnë se i kishin

Ka ndërruar jetë në moshën 90-vjeçare ish Presidenti komunist i Kubës Fidel Castro. Komandanti suprem i revolucionit kubanez vdiq mbrëmjen e së premtes rreth orës 22:29 minuta. Lajmi është njoftuar nga televizioni shtetëror i Kubës. Fidel  Castro vendosi Kubën si një shtet një-partiak, duke qeverisur për gati 50 vjet, kur

Fidel Castro, revolucionari më i moshuar dhe diktatori me kohën më të gjatë në pushtet në botë ka ndërruar jetë. Fidel Kastro mund të mbante fjalime të gjata, që vazhdonin me orë të tëra. Ndonjëherë madje reovlucionari karizmatik e mbante të mbërthyer auditorin me fjalime deri në pesë apo shtatë

Mary Anastasia O’Grady Për 17 vjet, Juan Reinaldo Sanchez ka qenë pjesë e një skuadre elitë të specialistëve kubanë të sigurisë, të ngarkuar për mbrojtjen e jetës dhe privatësisë së Fidel Kastros. Por në vitin 1994, besnikëria e tij u vu në dyshim, kur bashkë me vajzën e cila jetonte