25/11/2016

Akili dhe Patrokli, Augusti dhe Agripa, Frederiku II dhe Volteri, Marksi dhe Engelsi. Ja disa prej dysheve të miqve që lanë gjurmë të forta në histori Akili dhe Patrokli (mijevjeçari II P.E.S?) – Për historianët, nuk kanë ekzistuar kurrë. Por lidhja e tyre, e bërë e famshme nga Iliada e

A u zbulua nga dhi të eksituara? Historia e një shenjtori nga Moka. Pse thuhet që kafeja është mëkatare, si pija e djallit, apo “viagra” e shekullit XVII-të? Produkti i dytë më i shitur në botë, vetëm pas naftës, kafja është bërë një shtyllë qëndrore e dietës ushqimore moderne. Në