25/11/2016

Në tetor të vitit 1957 në kartëmonedhën amerikane ishte shfaqur për herë të parë shprehja “In God We Trust” si alternativë apo zëvendësuese e motos jo-zyrtare “E pluribus unum”. Disa thonë se shprehja “Në Zot Ne Besojmë” është marrë nga himni i Amerikës “The Star-Spangled Banner”. Strofa e katërt përfshin

  NJË FAQE E RE NE HISTORINE E LUFTES SË FTOHTË Gjatë krizës së Berlinit të vitit 1961, zbulojnë dokumentat, Presidenti Kenedi diskutoi një skenar të detajuar për një sulm bërthamor kundër Bashkimit Sovjetik Mbi 55 vite më parë, Presidenti Xhon Ficxherald Kenedi u mblodh në “Cabinet Room” me ndihmësat

Citarum në Indonezi, vlerësohet si lumi më i ndotur në të gjithë botën. Prekja e çelikut do të heqë erë e hudhrës dhe qepës nga duart tuaja. Për këtë qëllim, në disa vende shiten enkas disa lloj “sapunësh” prej çeliku inoks. Qentë nuk e njohin ndjenjën e fajit – ata

Paskal Emanuel Gobri Kandidatët për presidencën në Francë kanë dalë shpesh në edicionet e lajmeve së fundmi. Këtë javë, François Fillon, ish Kryeministri i vendit, doli i pari në raundin e parë të zgjedhjeve brenda partisë kryesore konservatore, Republikanëve. Më tej, Fillon do të përballet me kundërshtarin e tij, Alain

E gjithë jeta është një proces mësimi. Nëse ne ndalemi së mësuari, kur besojmë se asgjë s’mund të na befasojë më dhe na ikën dëshira për të zbuluar gjëra të reja, fillojmë ngadalë të vdesim. Megjithatë, ka disa leksione që duhet t’i mësojmë sa më shpejt që të jetë e

Donald Trumpi është ende si ajo qenia mitologjike, gjysmë cjap e gjysmë dre: është shumë herët për të përcaktuar qasjen e tij ndaj problematikave të mëdha, nga globalizimi tek marrëdhënia me Europën, e deri tek nyja e Lindjes së Mesme. E vetmja gjë e sigurtë është që tonet dhe temat